Skal vi have kat?

Selvom katte er elskede kæledyr, er katteallergi en af de mest almindelige former for allergi.

Derfor er det en rigtig god ide før man anskaffer sig en kat at finde ud af om man selv, eller nogen i familien har katteallergi. Alt for ofte anskaffer familier sig en kat for derefter senere at finde ud af, at de alligevel ikke kan beholde katten pga allergi i familien.

Selvom katteallergi symptomerne kan holdes kontrolleret, vil det i mange tilfælde være så voldsomt et problem for den, der har katteallergi med alle symptomerne, såsom kløende, løbende øjne osv, at det alligevel bliver for meget, og familien må i den sidste ende komme af med katten igen.

På grund af allergi bliver rigtig mange katte ( OG hunde) afleveret til dyrekenneler hvert år pga. deres ejeres alvorlige symptomer på allergi.

Selvom du selv eller nogen af de andre familiemedlemmer ikke lider af katteallergi, så tag lige og tjek, inden du anskaffer dig en kat, om nogen i din nære omgangskreds lider af voldsom katteallergi og at de derved fremover vil være forhindret i at besøge dig.

Det vil være unfair overfor katten, hvis du i den sidste ende bliver nødt til at aflevere den til en dyrekennel eller i værste fald  til en dyrlæge med henblik på aflivning, fordi dit sociale liv bliver væsentligt forringet.

For dem, der blot lider af en mild form for allergi,kan man følge nedenstående retningslinier med henblik på at have kat i huset. Som man ved, er allergier forårsaget af farlige partikler i luften og for at kontrollere disse partikler, prøv at følge nedenstående retningslinier:

  • Hav læder møbler i stedet for polstrede møbler.
  • Udskift tæpper med trægulve
  • Forhindre din kat i at komme i soveværelset
  • Rens evt. luftfiltre regelmæssigt
  • Brug MEGET varmt vand, når man vasker sengetøj
  • Støvsug ofte

Dette var blot nogle få retningslinier.

Allergier bør behandles omgående for at forhindre at din krops immunforsvar forringes. Udsættelse af en evt. behandling kan føre til andre problemer, såsom bronkitis, astma, bihulebetændelse eller øreinfektioner. Det kan endog føre til livstruende problemer hvis symptomerne er alvorlige nok.

Hvis du oplever problemer, som ikke vil gå væk, skulle du kontakte din læge for at fastslå årsagen til dine problemer.

Det kunne også være en ide at kontakte Allergibehandler Betty Koudal.